Onveilig of spannend?

Onveilig of spannend?

Onveilig of spannend? De groep is in gesprek over wat ze wel en niet acceptabel vinden aan elkaars gedrag. Miranda zegt: “Sommigen van ons houden zich keer op keer niet aan de afspraken die we maken.” Het wordt stil. Als ik dan vraag “Wie bedoel je met ‘sommigen’?”,...
Radicale intimiteit

Radicale intimiteit

Radicale intimiteit Hartverscheurend slechte gesprekken Een van de grootste rampen in onze tijd – naast dat we met ons gedrag de planeet waar we met z’n allen op wonen categorisch om zeep aan ’t helpen zijn – is dat er zo ontzettend veel hartverscheurend...

Gedoe in je team? Aanpakken!

Wie kent dat verontrustende gevoel niet? De sfeer is ongemakkelijk, soms zelfs beklemmend. Er speelt iets in het team, zonder dat het wordt benoemd. En als er niets mee gebeurt wordt het erger en erger. Onlangs begeleide ik een bijeenkomst met een team waarin het...
Chaos

Chaos

De receptioniste van The Rising Dragon Hotel in Hanoi, waar ik zojuist ben gearriveerd, drukt me op het hart om niet bang te zijn bij het oversteken. Angst zou me op m’n plaats houden – en zo zou ik nooit de overkant van de straat kunnen bereiken. Ze had gelijk....